Загрузка страницы...
Электронные журналы, газеты и книги в лучшей библиотеке Journals.ua
  • (044) 495-75-87
  • Цены в грн.
    • Гривнах
    • Евро
    • Долларах США
    • uk
    • ru
    • en
    • de
    • fr
    • Только электронные журналы
    • Доступ к архивным номерам
    • Делись подпиской с родными

    « Последние новости

    Вибір преси на користь випуску газет та журналів онлайн. Припинення друкування журналу "Перець".

    Вектор розвитку друкованих засобів масової інформації продовжує змінюватися на онлайн-спрямування: електронні журнали та газети. До лав прихильників електронного формату приєдналося українське сатиричне видання "Перець", яке оприлюднює у грудні 2019 року свою останню друковану версію, після чого публікуватиме випуски журналів лише онлайн. Про це видання "Перець. Весела республіка" повідомило на своїй Facebook‑сторінці.

     У дописі, що починається словами "Анонс "ПЕРЦЯ" №12 за 2019 рік, останнього паперового друкованого примірника» вказано, що з січня наступного року часопис виходитиме у світ в електронному вигляді в мережі Інтернет.

     Окрім того, редакція нагадала, що "Перець" перестав друкуватися за державні кошти ще за президентства Віктора Януковича у грудні 2013 року за рішенням держпідприємства "Преса України". "Він періодично виходив на одному листочку з обох сторін у вигляді бойового листка "Перець на передовій". Видавали його на волонтерських засадах і розповсюджували в зоні АТО", - додали у редакції. У 2017 році журнал відродили - також на волонтерських засадах, а більшість коштів передплатників витрачалися на доставку поштою. Сатирики, карикатуристи, редакторі працювали над створенням "Перця" безкоштовно, відзначають у журналі. Однак через зростання вартості поліграфії та "відмову Укрпошти доставляти журнал у сільську місцевість і невеликі міста", редакція вирішила повністю перейти на електронний формат.

     "Хто шанує українську сатиру та гумор, будуть купувати перегляд журналу з січня 2020 в інтернеті. Якщо проект виправдає себе, і ми отримаємо достатньо коштів, то відновимо його паперову версію для найпалкіших шанувальників і коштуватиме він близько 100 грн. з доставкою через "Нову пошту", - додали автори "Перця". 


    Сатирично-гумористичний журнал "Перець" було засновано ще у 1922 році. Тоді у Харкові вийшло два перші номери під назвою "Червоний перець". Журнал висміював тодішні реалії, такі як бюрократія чи "спекулянти", а також запровадив рубрику для скарг читачі. Але у 1930-х роках майже всю редакцію журналу розстріляли в рамках "сталінських репресій".

     "1934-го журнал припинив існування фактично через те, що не було кому писати. Професія фейлетоніста опинилася в переліку найнебезпечніших", - так описує ті події Віра Агеєва, Професор Києво-Могилянської академії. З 1940-х років журнал відродили вже у Києві. 

    Згодом він висміював (у дозволених межах) не лише радянські реалії, а й міжнародні події, зокрема політику США та інших опонентів СРСР.

     Найбільшої своєї популярності досяг у 1970-1980-х роках - у 1986 році його наклад склав 3,3 млн примірників, "Перець" вважався одним з найпопулярніших гумористичних радянських журналів.

     Видавався і у незалежній Україні й офіційно виходив до початку 2014 року.

    30 Декабря 2019

     Вибір преси на користь випуску газет та журналів онлайн. Припинення друкування журналу "Перець".

    Партнеры