Загрузка страницы...
Электронные журналы, газеты и книги в лучшей библиотеке Journals.ua
  • (044) 495-75-87
  • Цены в грн.
    • Гривнах
    • Евро
    • Долларах США
    • uk
    • ru
    • en
    • de
    • fr
    • Только электронные журналы
    • Доступ к архивным номерам
    • Делись подпиской с родными
    Охорона праці і пожежна безпека №2 02/2015
       

    Охорона праці і пожежна безпека

    №2 02/2015

    Электронная версия

    Оформить как подарок

    Подписаться

    Купить текущий номер! Цена за номер:
    110.00 грн.

    • Периодичность: ежемесячный
    • Страниц: 84

    Охорона праці і пожежна безпека: практический журнал Издается при поддержке Гостехногенбезопасности Украины. В каждом номере: законодательство с оперативными разъяснением изменений, бланки документов с образцами правильного оформления, рабочие ситуации с их поэтапным анализом и рекомендациями. Подготовка к проверкам, профилактика профзаболеваний, аттестация, судебная практика, анализ аварий и их предупреждение, рубрика «Вопрос-ответ», телефонная служба поддержки. Предназначен для специалистов по охране труда предприятий всех форм собственности.

     

    Обзор журнала "Охорона праці і пожежна безпека №2"

    2. Автоматичні установки пожежної сигналізації та пожежогасіння 2.1. Автостоянки незалежно від поверховості та площі протипожеж- них відсіків мають бути обладнані автоматичними установками пожежної сигналізації. Обладнання автостоянок автоматичними установками пожежогасіння здійснюється згідно з ДБН В.2.3-15. 2.2. Сигнали від пожежних приймально-контрольних приладів автоматичних установок пожежної сигналізації та пожежогасіння, за наявності технічної можливості, слід виводити на пульт централізованого пожежного спостереження. 2.3. Пожежні приймально-контрольні прилади повинні забезпечувати можливість виведення сигналів «Пожежа» та «Несправність» на пульт централізованого пожежного спостереження. 2.4. В автоматичних установках пожежної сигналізації автостоянок можуть використовуватись як неадресні, так і адресні пожежні сповіщувачі. 2.5. Для виявлення пожежі на автостоянках рекомендується викорис- товувати димові, теплові, лінійні або комбіновані пожежні сповіщувачі (останні спрацьовують у разі виникнення принаймні однієї з двох або більше ознак горіння: наявність у повітрі частинок продуктів згоряння, підвищення температури, випромінювання полум’я тощо). Крім цього, на кожному поверсі біля кожного евакуаційного виходу та виїзду з проти- пожежного відсіку автостоянки, а також на основних проїздах рекомендується встановлювати ручні пожежні сповіщувачі на відстані, не рідше ніж 50 м один від одного. 2.6. На автостоянках, де застосовуються неадресні пожежні сповіщувачі, один шлейф пожежної сигналізації повинен обслуговувати не більше одного протипожежного відсіку в межах одного поверху. 2.7. Автоматичні установки пожежної сигналізації повинні забезпечувати можливість формування сигналів керування (з реалізацією різноманітних алгоритмів формування таких сигналів) системою димовидалення, вентиляції та кондиціонування повітря, системою оповіщення про пожежу, ліфтами, воротами та дверима з електрозамками тощо. Наприклад, установки пожежної сигналізації повинні забезпечувати одночасне або зі встановленим інтервалом подавання сигналів заданого..... 
    Вимоги охорони праці для працівників котельні Фелікс СЛОБОДЯН, експерт з охорони праці, юрист Котельня (котельна установка) — комплекс технологічно пов’язаних енергопристроїв, розташованих у відокремлених виробничих будівлях, вбудованих, прибудованих або надбудованих приміщеннях з котлами, водонагрівальними пристроями та котельно-допоміжним обладнанням, призначеним для вироблення тепла. Тут відбувається нагрівання робочої рідини (теплоносія — як правило, води) для системи опалення або парозабезпечення. Котельні з’єднуються зі споживачами за допомогою теплотрас та паропроводів. Основним пристроєм котельні є паровий, жаротрубний або водогрійний котел. Котельні використовуються при централізованому тепло- та паропостачанні або при місцевому (автономному) опаленні, якщо ця котельня локального значення (розташована у межах приватного будинку, кварталу).

    Подробнее читайте на страницах журнала...

    Купить текущий номер

     

    Последние номера

    Также вам могут быть интересны...

     

    Партнеры