Завантаження сторінки...
Електронні журнали, газети та книги у найкращій бібліотеці Journals.ua
  • Тільки електронні журнали
  • Доступ до архівних номерів
  • Поділися підпискою з рідними
Аграрний тиждень. Україна №8-9 08/2015
   

Аграрний тиждень. Україна

№8-9 08/2015

Електронна версія

Придбати поточний номер! Ціна за номер:
15.00 грн.

  • Періодичність: щомісячний
  • Сторінок: 102

З метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України створено новий інформаційний проект – всеукраїнський діловий тижневик «Аграрний тиждень. Україна». Він розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, тощо і виходитиме за інформаційної підтримки Міністерства аграрної політики України. Тижневик друкуеться з 1 січня 2007 р. як передплатне видання.

 

Читайте в номере "Аграрний тиждень.Україна №8-9"

Європейські стандарти приживаються в україні

20 вересня набувають чинності положення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Фахівці називають його євроінтеграційним, бо за стандартами безпечності харчових продуктів, які запроваджуються, він наближує Україну до Європи.

Закон містить чимало новацій, які торкаються виробників харчових продуктів, їх переробників і торговців. А головне – він запроваджує систему контролю безпечності харчових продуктів на всіх етапах їх виробництва та обігу – від лану до столу. – Основна відповідальність за безпечність харчових продуктів покладається на операторів ринку харчових продуктів (на виробників, інших суб’єктів господарювання, які транспортують, зберігають, пакують або реалізовують харчові продукти), а контроль держави спрямований не на готовий продукт, а на виробництво та обіг, – каже заступник керівника Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Яна Добідовська...


Друге дихання

Запитайте агронома, харчовика чи лікаря: чи потрібна Україні така галузь агровиробниц­ тва, як маківництво? Переконана, будь­хто з них відповість ствердно. І у кожного будуть свої аргументи. Мають їх і спеціалісти науко­ вого державного виробничого агропідприєм­ ства «Мак України», які більше десяти років результативно працюють не лише з науков­ цями, аграріями, юристами, а й з фахівцями Комітету з контролю за наркотиками.

За даними Відділу інформації та методичного забезпечення у сфері легального обігу наркотиків Управління БНОН МВС України, мак, як сільгоспкультура, фактично зник з українських ланів. Так, якщо у 2005-2006 роках мак сіяли 45 суб’єктів господарювання, а посіви становили 9-10 тис. га, то чотири останні роки (2009-2013) культуру взагалі не вирощували. Торік промислових посівів маку було всього 250 гектарів.

Втім, є в українського маку майбутнє. І саме про нього, починаючи з 2000 року, дбає НДВАП «Мак України». Його юристи ретельно вивчили європейську законодавчу базу, головним чином чеську, бо ця країна на теренах ЄС виробляє промислові партії маку, експортуючи його не лише європейським споживачам, а й нам, у Білорусь, Росію та інші країни...

Докладніше читайте на сторінках журналу...

Придбати поточний номер

 

Останні номери

Також вам можуть бути цікаві...

 

Партнеры