Загрузка страницы...
Электронные журналы, газеты и книги в лучшей библиотеке Journals.ua
  • (044) 495-75-87
  • Цены в грн.
    • Гривнах
    • Евро
    • Долларах США
    • uk
    • ru
    • en
    • de
    • fr
    • Только электронные журналы
    • Доступ к архивным номерам
    • Делись подпиской с родными
    Фінансовий моніторинг №7 07/2015

    Фінансовий моніторинг

    №7 07/2015

    Электронная версия

    Купить текущий номер! Цена за номер:
    70.00 грн.

    • Периодичность: ежемесячный
    • Страниц: 16

    Єдине спеціалізоване видання для суб’єктів первинного фінансового моніторингу. Багато установ здійснюючи фінансовий моніторинг так і не знають де й коли появилося таке поняття як фінансовий моніторинг. Як розвивався фінансовий моніторинг в світі та як приєдналася до цієї програми Україна. Здійснення фінансового моніторингу операцій в рамках протидії відмиванню (легалізації) доходів, одержаних злочинним шляхом. Торговці цінними паперами: практика та досвід фінансового моніторингу. Фінмоніторинг в банку: організація і виконання. Ризики FATF в системі моніторингу фінансових установ. Управлінський аналіз в банку: практичне застосування.

     

    Читайте в номере "Фінансовий моніторинг №7"

    ФІНАНСУВАННЯ ТЕРОРИЗМУ ТА СЕПАРАТИЗМУ: СУЧАСНІ РЕАЛІЇ

    За останні півтора року в Україні різко активізувалися прояви тероризму та сепаратизму. Це призвело не тільки до військових дій на Сході країни, але й поставило перед суб’єктами фінансового моніторингу низку нових завдань у боротьбі з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму. Сьогоднішня ситуація вимагає вжиття жорстких заходів по контролю за фінансовими потоками, виявлення та ефективного блокування каналів фінансової підтримки терористичних та сепаратистських організацій.

    Держфінмоніторингом проведено типологічне узагальнення схем фінансування тероризму та сепаратизму «Актуальні методи, способи та фінансові інструменти фінансування тероризму та сепаратизму», ключові положення якого пропонуємо розглянути нижче та взяти на озброєння у повсякденній роботі відповідальним працівникам та керівникам суб’єктів первинного фінансового моніторингу.

    Загрози терористичної діяльності або сепаратизму роблять фінансову систему вразливою до фінансування такої діяльності та тягнуть відповідні ризики. Керівництво FATF «Національна оцінка ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму» визначає загрозу як особу або групу осіб, об’єкт або діяльність, які можуть потенційно завдати шкоди, наприклад, державі, суспільству, економіці і т.д. У контексті фінансування тероризму чи сепаратизму це поняття включає злочинців, терористичні групи та осіб, що їх підтримують, їх кошти, а також минулу, теперішню та майбутню діяльність з фінансування зазначених злочинів...


    ТИПОЛОГІЯ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ КОШТІВ ОДЕРЖАНИХ ЗЛОЧИННИМ ШЛЯХОМ ТА ФІНАНСУВАННЮ ТЕРОРИЗМУ

    Не дивлячись на те, що зловмисники намагаються постійно вдосконалювати схеми легалізації доходів, існують типові схеми відмивання коштів, популярні інструменти та методи, які вони використовують у своїй протиправній діяльності. Тому в даному матеріалі мова піде про типові і найбільш поширені схеми легалізації, які варто враховувати суб’єктам первинного фінансового моніторингу при написанні програм пов’язаних з даним направленням. Також знання найбільш поширених інструментів та методів легалізації дозволяє правильно розставити акценти при формуванні індикаторів ризикових та сумнівних фінансових операцій.

    Сама поширена модель у вітчизняній практиці відмивання коштів має три фази:

    1. Розміщення.

    2. Розшарування або перетворення.

    3. Інтеграція.

    Ці стадії можуть здійснюватись послідовно, частково або накладатись одна на оду. Це залежить від механізму легалізації, що використовується, й від вимог, що висуваються злочинною організацією, виходячи з цілей відмивання коштів.

    Розміщення – це фізичне розшарування готівкових коштів у певних фінансових інструментах, а також територіальне віддалення їх від місць їхнього походження...

    Подробнее читайте на страницах журнала...

    Купить текущий номер

     

    Последние номера

    Также вам могут быть интересны...

     

    Партнеры